poniedziałek, 12 kwietnia 2010

Makaron Oli

Ulubione danie mojej siostry (Oli) zawsze jak przychodzi do nas na obiad to nie muszę się zastanawiać co zrobić, bo mam smaczne i sprawdzone danie.

Makaron Oli

Składniki:
  • makaron kokardki albo rurki (pół opakowania)
  • 2 papryczki pepperoni
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g wędzonego boczku
  • kilka suszonych pomidorów
  • opakowanie rukoli
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • suszona bazylia
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w cienki paski i smażymy. Gdy boczek się zarumieni zlewamy wytopiony tłuszcz, dodajemy oliwę, bazylie i drobno pokrojone papryczki, czosnek i pomidory (nie solę ze względu na słony boczek). Wszystko razem smażymy na małym ogniu ok. 5 minut. Do dużej miski wrzucamy sos, makaron, umytą i osuszoną rukole i wszystko razem mieszamy. Danie jest niesamowicie smaczne. Możemy podawać z sałatą wiosenną.
Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz