piątek, 3 września 2010

Makaron z mascarpone i pieczarkami

Przepis dostałam od znajomych, którzy byli nim zachwyceni. Zrobiłam i muszę stwierdzić, że zagości na naszym stole jeszcze nie raz.

Makaron z mascarpone i pieczarkami

Składniki:
  • 400 g makaronu rurki
  • 300 g serka mascarpone
  • 300 g pieczarek 
  • 200 g boczku wędzonego
  • pęczek koperku
  • sól 
  • pieprz
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Gdy boczek zacznie się rumienić dodajemy pieczarki i dusimy, aż zmiękną. Gdy pieczarki są miękki dodajemy serek i drobno pokrojony koperek. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Całość jeszcze chwile gotujemy (ok. 5 minut). Do miski wkładamy ugotowany makaron, wlewamy gorący sos i dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu .
Smacznego:)


PS. Pozdrowienia dla Olgi i Pawła :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz