Przepis dostałam od znajomych, którzy byli nim zachwyceni. Zrobiłam i muszę stwierdzić, że zagości na naszym stole jeszcze nie raz.
Makaron z mascarpone i pieczarkami
Składniki:
- 400 g makaronu rurki
- 300 g serka mascarpone
- 300 g pieczarek
- 200 g boczku wędzonego
- pęczek koperku
- sól
- pieprz
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Gdy boczek zacznie się rumienić dodajemy pieczarki i dusimy, aż zmiękną. Gdy pieczarki są miękki dodajemy serek i drobno pokrojony koperek. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Całość jeszcze chwile gotujemy (ok. 5 minut). Do miski wkładamy ugotowany makaron, wlewamy gorący sos i dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu .
Smacznego:)
PS. Pozdrowienia dla Olgi i Pawła :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz