Dziś tak trochę słodko i walentynkowo.
Owsiane serduszka z pastą tahini
- 1 szklanka płatków owsianych
- 3 łyżki mleka
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki pasty tahini
- 1 łyżka cukru
- 1/2 szklanki suszonych owoców (jabłka, żurawina, porzeczka)
Mleko, masło, pastę tahini, cukier podgrzewać w garnku do całkowitego rozpuszczenia masła i pasty (uważać żeby nie zagotować). Dodać płatki oraz owoce i dokładnie wymieszać. Foremki w kształcie serduszek (oczywiście może być dowolny kształt) wypełnić masa owsianą. wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia ok.2 godziny.
Smacznego :)
PS. Ciasteczka są mało słodkie.
Smacznego :)
PS. Ciasteczka są mało słodkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz