poniedziałek, 14 lutego 2011

Owsiane serduszka z pastą tahini

Dziś tak trochę słodko i walentynkowo.

Owsiane serduszka z pastą tahini

Składni:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 3 łyżki mleka 
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 szklanki suszonych owoców (jabłka, żurawina, porzeczka)
Mleko, masło, pastę tahini, cukier podgrzewać w garnku do całkowitego rozpuszczenia masła i pasty (uważać żeby nie zagotować). Dodać płatki oraz owoce i dokładnie wymieszać. Foremki w kształcie serduszek (oczywiście może być dowolny kształt) wypełnić masa owsianą. wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia ok.2 godziny.
Smacznego :)


PS. Ciasteczka są mało słodkie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz