niedziela, 27 lutego 2011

Pasta jajeczna z awokado

Bardzo lubię pasty jajeczne, są doskonałym zamiennikiem codziennych dodatków do kanapek.
---
 ---
---
Pasta jajeczna z awokado

Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 czerwona cebula
  • pieprz
  • sól (opcjonalnie)
Z awokado pozbyć się pestki (awokado kroimy na pół, wokół pestki, chwytamy w obie dłonie i przekręcamy każdą w przeciwną stronę), obrać i pokroić na kawałki. Jajka, awokado, majonez, pieprz i sól  umieszczamy w blęderze i miksujemy na gładką masę. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i mieszamy, odstawiamy na 30 minut do lodówki, żeby się przegryzło. 
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz